Google Reklamları
E-EDEBİYAT SİTELERİNİN BAZILARI S.O.S VERİYOR!
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Mayıs 20, 2012, 10:16:15 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: E-EDEBİYAT SİTELERİNİN BAZILARI S.O.S VERİYOR!  (Okunma Sayısı 2480 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : Nisan 03, 2008, 21:15:17 ÖS »

Bu forumda yazacağım yazıların daha anlaşılır olması amacıyla aşağıda linkleri verilen edebiyat sitelerinde açılmış forumları incelemenizi öneririm.

www.siirakademisi.com:

Şiir Akademisinin İlgili Forumu

www.yazimhane.com :

Yazımhane Sitesinin İlgili Forumu

www.sonsuzus.com :

Sonsuzus Sitesinin İlgili Forumu

« Son Düzenleme: Nisan 05, 2008, 23:46:02 ÖS Gönderen: Transferci » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2008, 00:18:07 ÖÖ »

16.05.2007 T.de otekileriz.com sitesinde tüm sitelere yapmış olduğum ÇAĞRI'm aşağıdadır.

İlgili Forum Linki

----------------------------
ÇAĞRI!...

Sanal Kültür-Sanat aleminde varolan tüm sitelerle,  kirlenmeleri yok etmek, kirletenleri barındırmama vb. hususlarda görüş birliğine varmak ve hatta ortak üst bir yönetim kurularak, olumsuz gidişlere dur demek için kolları sıvamak gerektiğini afişe etmek istiyorum.

Kültür-sanat siteleri bu yaklaşıma nasıl bir tepkide bulunur?...

ÇAĞRIYA, PRENSİPTE OLUMLU YANIT VEREN SİTELER

www.otekileriz.com

www.basmakci.com

www.siirakademisi.com

www.ozgurforum.org

Liste; uzamayı bekliyor...

* adsyz.JPG (120.47 KB, 1024x768 - Gösterim: 61 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2008, 00:35:30 ÖÖ Gönderen: Bahattin Yıldız » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2008, 00:23:28 ÖÖ »

Sanat(özelde edebiyat) sitelerinde belirli değerler oluşturulması yönünde benzer düşünceler taşıyanlarla ortak akla ulaşma isteğimize yukarıda belirtilen siteler dışında bir yanıt gelmemişti.

Şiir Akademisinde ki bir forumda; www.ozgurpencere.com yöneticisi Sayın Sema Tuncel'in de <Keşke diğer edebiyat siteleri ile de buluşup, kesin bir protokol yapabilsek. Yapabiliriz de. En kısa zamanda yapalım ve "edebiyatı ve felsefeyi ayağa düşürenlerden"*  temizleyelim. Bu da bir edebiyatsever olarak misyondur.>  önerisini duymak bizleri, özelde şahsımı sevindirdi.

Sayın Sema Tuncel'den alıntıladığım  öneriyi içeren yazının (forumda Sayın Emre Gümüşdoğan'ın alıntısından sonra, Merhaba diye başlayan mavi renkli ) tamamı aşağıdadır.
Kaynak Site : www.siirakademisi.com
Forum Linki

ÖNEMLİ NOTUM VE ÇEKİNCEM: ALINTI ÖNERİ NEDENİYLE YAZILARIN TÜMÜNÜ AŞAĞIYA EKLEME GEREĞİ DUYMAM, BİÇİM VE İÇERİĞİNİ TÜMÜYLE KABUL ETTİĞİM VEYA ETMEDİĞİM, SÜREGELEN TARTIŞMADA TARAF OLDUĞUM VEYA OLMADIĞIM ANLAMINA GELMEMELİDİR...

--------------------------------

Orjinalini yazan: emre gümüşdoğan

Önerilerimiz

Gerek site içerisinde, gerekse siteler arası; kişilere ve sitelerin tüzel kişiliğine yönelik, edebiyat dışı eleştiri, sataşma, hakaret ve küfre izin vermemek. (Eleştiri, polemik nitelikli tartışma hakkı her zaman korunmalıdır.)

Sitelerin iç işleyişlerine, tüzel kişiliklerine saygılı olmak, edebiyat dışı sataşma, hakaret ve saldırılara izin vermemek. (Edebi anlayışları, ugulamaları, edebi duruşları, ölçeğinde eleştiri hakkı saklı kalmak üzere.)

Gittiği her sitede kavga çıkaran, varolma nedenini kavgaya bağlayan, amacı edebi üretim olmayıp, küfür, şiddet ve hakaret ile insanları sindirmek, pusturmak, böylece kendine yer edinmek olan kişilere izin vermemek. (Site yönetimiyle, ugulamalarıyla veya sitenin edebi anlayışıyla ters düşmüş, bu nedenle siteden ayrılmış veya atılmış, başka sitede/lerde edebi paylaşım içinde olan kişiler bu tanımın dışındadır.)

Amaçlarının edebiyat olmadığını peşinen kabul eden, edebiyat sitelerini yok etmek, ya da bazı siteleri yok ederek destekledikleri siteye kazanım sağlamak amacı ile hareket eden, bu nedenle başka sitelere ve edebiyatla uğraşan kişilere yönelik iftira , dedikodu, hakaret, aşağılama ve küfür etmekten kaçınmayan site/lere karşı;

a-) Yasal yollardan mücadelede ortak hareket etmek.

b-) Bu siteyi siteleri ve arkasındaki kişileri / site ya da siteleri teşhir etme konusunda ortak tavır almak.

Huzurlu, üretime dönük bir internet ortamını sağlamak, sanal edebiyat ve yayıncılığın ilklerini ve etiğini oluşmak. Bu nedenle düzenleme ve denetleme gibi yetkileri de olan bir üst birliğin oluşmasına zemin hazırlamak.

Emre Gümüşdoğan

Merhaba,

Bu önerilerinizi destekliyorum. Keşke diğer edebiyat siteleri ile de buluşup, kesin bir protokol yapabilsek. Yapabiliriz de. En kısa zamanda yapalım ve "edebiyatı ve felsefeyi ayağa düşürenlerden"*  temizleyelim. Bu da bir edebiyatsever olarak misyondur.

Ben de internette bazı belli kişilerce hakarete, iftiraya uğramış ama yılmadan yoluna devam etmiş, kendi işinden başkasına laf yetiştiremeyecek kadar dolu biriyim.  2 sene önce yukarda adı geçen sitelerden birinde kaptan nikiyle yazan ve sonra, bizim dernekten uzaklaştırdığımız mahalli yazarlardan biri olduğu açığa çıkınca adını da açıklamak zorunda kalan biri, hakkımda inanılmaz iftiralarla saldırmıştı. Bir siteyi de aracı kullanıp, ortak düşman ilan edilmiş olduğumu biliyordum. Okudum. Bu kadarı da olmaz artık deyip, mahkemeye verdim. Mahkemeye vermeden karakola şikayet ediyorsunuz, onlar da sizi mahkemeye havale ediyor. Karakolda çok ilginç bir şey gördüm. İnternet suçları masası kurulmuş. Bilgisayarla adını verdiğiniz site inceleniyor. İlk çıktılar mahkemeye gönderiliyor. Yani, artık mahalle karakolu bile internet suçlarıyla ilgileniyor!

Davayı açtım, karşıdan 7 sene hapis cezası+para cezası istedi savcı. Mahalli yazar Kaptan nikli bey ve ailesi derneğimize geldi, evimize geldi, onlarca kişinin önünde yalvardı, rica etti affetmem ve bu davayı geri çekmem için. Ben de mahkemede tekzip et davayı sonlandırayım dedim. Gitti savcıya, tekzip yazıp hakkımda dediği tüm sözlerin, hakaretlerin, herşeyin yalan/uydurma olduğunu, öfkeye geldiğini ve yukardaki sitenin kışkırtması olduğunu belirtti. Özür diledi benden. Savcı bu ifade üzerine bana "Bu kişiyi affetmeyin, cezasını çeksin, yine yapar bu adam" dedi. Ama ben savcıyı dinlemedim, o adama acıdım, davayı geri çektim. Elimde tekzip vardı! O siteye gönderdim yayınlamadılar. Kendi sitemizde 3 gün yayınladım ve kaldırdım. Mahkeme kayıtlarında mevcuttur bu belge. Daha sonrada işlere daldım üstünde duramadım.Ama savcı haklı çıktı!

Bunları yazmam kesinlikle eski bir yarayı eşelemek değil. Sadece bir örnek ve siz de benim gibi kararsız kalmayın diyedir. Her kim olursa olsun, haksızlığa uğradığınız anda CESUR olun. Hiç kimse, bir başkasını kendi hırsı, egosu, acizliğini bastırmak için kullanma hakkına sahip değildir. Hasta ruhunun anlık eğlencesi yapamaz. Herkesin bir şerefi, onuru, kariyeri, insan duyguları vardır. Başkasını üzmekten çekinmeyen insanları affettikçe, sessiz kaldıkça onlar daha cesaret bulup yalan dolan ile küstahlaşıyorlar. Mutlaka mutlaka size de zarar verecektir.

Bakın arkadaşlar, zaman denen kavramı düşünün lütfen! Zamansızlıktan kıvranan bizler kendi adlarımızla bile sitelerimize giremezken farklı farklı gölge siteler açıp, şerefli, üretken, topluma artı değerler katmak için sürekli mücadele veren insanlara hakaretler yağdıran kişilerin zaman bolluğunu ve sığlığını düşünün! Ama siz de benim gibi onlara acımayın. Yıllar bana şunu öğrtetti: acıma bile hakedilmelidir.

Cehalet yetkiyi kötü kullandırır. Kendinizi kullandırtmayın. Toplumu kötülerden korumak istiyorsak cesur ve ortada olacağız.

Bu kişiler veya bazı kişiler edebiyat/felsefe sitesi mi açmak istiyor, açabilirler tabii. Men edemeyiz ama o tür sitelere katılanlar şunu bilsinler ki bozacı , bozanın gittiği mideyi bilebilir, ilgilenebilir ama mide ameliyatı yapamaz çünkü yetersizdir! Önüne yatan hasta bunu bile bile yatıyorsa sakat kalmayı, hatta büyük ihtimalle ölmeyi göze almıştır. Diyecek bir söz olmaz! Sonra kimse ağlamasın.

Şu biline ki, biz dayanışmaya ve insan onurunu, emeğe saygıyı, değen her çalışmayı korumak amacıyla yapılan ortak kararlara varız. İnsanlara saldıranları mahkemeye vermekten asla çekinmeyeceğiz. İnternette biz sanal değiliz. Sizler de sanal olmayın. Sanal vur kaççılarla da yasalar çerçevesinde gereğini yine yapacağız. Kimse itibarını, şerefini, ailesinin onurunu ve emeklerini bir kaç egosentrik sapkın için heba edemez. Etmemeli. Etmeyin lütfen.

''Önce mahallemden gelip bir Yahudi götürdüler ses çıkarmadım
Sonra komşumu götürdüler ses çıkarmadım
Ardından kardeşim götürdüler ses çıkarmadım
Peşi sıra ailemi götürdüler ses çıkarmadım
En son beni de alıp götürdüler artık ses çıkaracak zaman kalmamıştı.
Geç kalmıştım”

Saygı ve dostlukla
Ş. Sema Tuncel
Özgür Pencere Edebiyat ve Sanat Derneği

* Prof. Dr. A. Kadir Çüçen

Düzenleyen sstuncel - 18 Mart 2008 Saat 09:05

« Son Düzenleme: Nisan 06, 2008, 00:57:22 ÖÖ Gönderen: Bahattin Yıldız » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2008, 00:55:04 ÖÖ »

Emre Gümüşdoğan ve Sema Tuncel..edebiyatımızın ve sanatın medarı iftiharıdırlar..onlar ortam kirlenmiş diyorsa doğrudur

onlar ne derse sevgili Bahattin Hocam uyalım..

kurtarıcımızdırlar..ne zaman sos verince siteleri..kirlilikten dem vururlar..

sanatın kirliliğini savunmak onlara kalmamış!

herkes kendi hesabınca raitingi artırma telaşındayken..sanat mı dediniz..pardon..kelin feli ..al takkeyi ver külahı

yalakalardan ciddi edebiyat tavrı çıkmaz..

ötekilerizi sağlam duruşuyla örnek alsınlar..yeterki..bu deformasyona bir daha girmezler
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2008, 01:00:11 ÖÖ Gönderen: HBozkurt » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2008, 01:06:52 ÖÖ »

Sevgili Hüseyin, çok hassas bir mevzu... E-sanat, edebiyat sitelerinden Çağrı'ma benzer düşünceler taşıyan Sayın Yöneticiler ve hatta üyelerle belirli kriterler oluşturma amacındayım. Buna kim ne derse desin www.yazimhane.com 'da dahildir.

Süregelen tartışmalarda kullanılan biçimle, yöntemle, içerikle otekileriz.net'i özdeşleştirmeden, siteleri doğrudan hedef almadan, tarafsızlığımızı korumaya çalışarak bu forumu zenginleştirelim...

Sizin de bu yönde gayret sarfedeceğinizi beni zor durumda bırakmayacağınızı düşünüyorum. Aksi halde bu forum ve genel amacım gölgelenecektir. Saygı ve sevgilerimle.

Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2008, 01:09:43 ÖÖ »

E-SANAT SİTELERİNE, YÖNETİCİLERİNE VE ÜYELERİNE TARTIŞILMAYA AÇIK ÖNERİLERİM :

Aklıma geldikçe maddeler halinde sıralayacağım.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2008, 01:12:18 ÖÖ »

ÖNERİ 1 :

ÖTEKİLERİZ KURALLARININ E-SANAT SİTELERİNİN TÜMÜNDE KABUL GÖRMESİ BAŞAT ÖNERİMDİR.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2008, 01:13:00 ÖÖ »

ÖNERİ 2:

Ziyaretçisi ve üyesi zengin olan site salt bu yönleriyle nitelikli e-sanat sitesi sayılamaz. 
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2008, 01:15:28 ÖÖ »

ÖNERİ 3:

SİTE İÇİ VE SİTELERARASI TARTIŞMALARDA KENDİNCE, MUHATABIN HATALARINI SAYARKEN AYNI HATALAR TEKRARLANMAMALIDIR.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2008, 01:18:04 ÖÖ »

ÖNERİ 4 :

SİTELERARASI TARTIŞMALARDA, MUHATAP HATALI GÖRÜLSE DE MUHATABIN YÖNETİCİSİ VEYA ÜYESİ OLDUĞU SİTENİN TÜM ÜYELERİNİ KAPSAR İTHAM VE İSNADLARDA BULUNULMAMALIDIR.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2008, 01:20:25 ÖÖ »

ÖNERİ 5 :

SİTE YETKİLİLERİ, TEKNİK OLANAKLARINI KULLANARAK, ÜYELERİN İÇ MESAJLARINI KESİNLİKLE OKUMAMALI, MAHREMİYETE SAYGI GÖSTERMELİDİR. 
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2008, 01:20:49 ÖÖ Gönderen: Bahattin Yıldız » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2008, 01:27:17 ÖÖ »

sevgili Bahattin Hocam..yazdığınız önerilere katılmamak mümkün mü.

ancak konsesusa varmak isteyen bu anlayışı egemen kılmak çok zor..iyi bir temeni olsa gerek

daha dün gibi baldırıçıplak her şey..ve de ortada gerçekler dururken

matbu ortamlarda dahi kirliliğe yol açan serüvenler yaşanırken..sanal ortamın uçuculuğunda!

hiç olmazsa bir soluk kadar taze düşüncelerinizin yaygınlaşmasını dilerim..ciğeri delen oksijene ihtiyaç var
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2008, 01:27:32 ÖÖ »

ÖNERİ 6

YÖNETİCİ VE ÜYELERİN KENDİ ARALARINDAKİ İÇ VE HARİCİ MESAJLAŞMALARI, MESAJIN TÜM TARAFLARININ ONAYI VE KABULÜ OLMADAN AÇIKLANMAMALIDIR. KABUL VE ONAY ÖZEL MESAJLA SAĞLANMALI, GENELE AÇIK ORTAMDA, 'AÇIKLAYAYIM MI?' ŞEKLİNDE DAYATMALARLA ŞANTAJ YAPARAK ONAY VE KABUL YÖNÜNDE ZORLAMADA BULUNULMAMALIDIR.
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2008, 01:39:22 ÖÖ Gönderen: Bahattin Yıldız » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2008, 01:38:25 ÖÖ »

sevgili Bahattin Hocam..yazdığınız önerilere katılmamak mümkün mü.

ancak konsesusa varmak isteyen bu anlayışı egemen kılmak çok zor..iyi bir temeni olsa gerek

daha dün gibi baldırıçıplak her şey..ve de ortada gerçekler dururken

matbu ortamlarda dahi kirliliğe yol açan serüvenler yaşanırken..sanal ortamın uçuculuğunda!

hiç olmazsa bir soluk kadar taze düşüncelerinizin yaygınlaşmasını dilerim..ciğeri delen oksijene ihtiyaç var

Hüseyin Hocam, farkındayız veya olacağız... Şu an genelde amatörce uğraş veren e-sanat sitelerine alternatif çok güçlü siteler, yapılar ortaya çıkarılıyor ve çıkarılacak...

'Bade Harabul Basra'  dizlerimizi dövmektense, varolan arkadaşlarla, hatalarımız-sevaplarımızla ortak bir anlayış ve temelde birliktelik varetmemizin vakti geldi de geçiyor...

Aksi halde, güçlenen ve gücü elinde bulunduran yapılar, bizlerin sonuçsuz kavgalarını bir taraftan ağızları sulanarak seyrederken, kendi kurallarını ve ağırlığını koyacaklar...

Niyet ve çaba önemlidir... Sonuçsuz kalması halinde Ötekileriz Vicdanı sorumluluğunu yerine getirmeyenler listesinde gösterilemeyecektir.

Varsa basitliklerimiz, birçok sanatçıyı onların görünürde nitelikli (!) köşklerine öteleyecektir...

Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #14 : Nisan 06, 2008, 01:41:58 ÖÖ »

ÖNERİ 7 :

Uyuşmazlıklarda, tartışmalarda önemli olan doğrunun bulunmasıdır. Yanlışı doğrulamak için bin dereden su getirmek sanatçının kişiliğinden uzak olmalıdır. 
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!