cirano
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2008, 22:51:46 ÖS » |
|
-Kaçık Kızın Türküsü-.
Süsler alaca etekliğimi rüzgar Yağmurdan incilerle, Aşınmış vücudumda memelerim Tahtadandır.
ben eskiden Tibet’teydim Oder nehri kıyısında Tibet Söylemiyor hiç kimse Ben şimdi neredeyim... Hoş biliyorum ben,ama vurmam açığa Senden gizli.
bak işte saçlarımı- kılları gibi fırçanın banıyorum sepyasına soğumuş kahvelerin hotozlu cadıların önüme koyduğu kahvelerdeki sepya.
ne dersin duvara bir resim çizeyim mi? Bahçeler çiziyorum, Oder nehri şurdan akan,bir adam yaptım şuraya, Sahici bir adam, Bıyığı var,şapkası var,erkekleri erkek yapan Şeyi var.
gel gülelim bu işe sen ve ben ama sakın söyleme, cadıya söyledin mi kemikli yumruğu iner yüzümüze böğrümüze gülemeyiz sen ve ben.
adamın bıyığında aşağılama, şapkasının altında bıkkınlık kara kargalar gibi beni gagaladı, bir yılan kalçalarından doğru tiksinti yılanı sesinin içine kıvrılıyordu,bu ses sövdü bana.
harp, harp- adam yurduna döndü bir karı sevdi saçları alev gibi arsız kokusu benzinin eldivenlerinin derisinde- beni sevmedi artık,eh ağlayabilirsin.
bir kaçık kızım ben.çünkü seven yok beni çoook benim gibi sade bu evde yüzlerce.
otuz sene savaşından konuşuyoruz saç saça,baş başa çünkü her birimiz galip dönen benim olsun diyoruz benim yatağıma. Sonra biz bir banyomuz olsun,dua ediyoruz Eşek sütünden.
alaca etekliğimi zaman eskitti, bense bilmiyorum zaman nedir? Yağmur incileri kayıyor parmaklarımdan bense bilmiyorum,kim bu yağmur? Bir kıyıdır dünya- Kürekçim yok ki götüre.asla erişemiyorum Eriştiğim kıyıya. Karının alev saçları kalçalarına iniyordu, Kadın şimdi kapıyı tıklatıyor.
benim tahta göğsümü tıklatan kim? Yoksa şu adam mı Duvardaki?
PİONTEK
|