cirano
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Mart 25, 2008, 12:11:18 ÖS » |
|
ÖNERİ
kaldır gözlerini yıldızlara bak ne çok seviyorsan kendini yıldızlar o kadar parlak
Dûrzan Cîrano
|
ÜSTÜMÜ ÖRT/YOKSA BULACAK A?K BEN?
|
|
|
cirano
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2008, 12:28:57 ÖS » |
|
S.O.S
sessizce kopup gidiyor herşey ve dökülüp duruyor usun uçurumundan aşağı el kendisiz kalıyor uzanırken ateşe bakışta göz gözsüz kalıyor yetiş ey sevi ey ağlayan çocuk duvar dibinde koparmış zincirini doğru tırpan olmuş dolaşıyor güzelin bahçesinde.
18.08.1997 Dûrzan Cîrano
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 01, 2008, 21:43:15 ÖS Gönderen: cirano »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2008, 19:44:00 ÖS » |
|
tanrıya inanmak ..sana inanmaktır..aslım ne bilir isayı ne musa
ne muhammet..bir tek içim
bir başka sökümde azizler kurması
sevişken geceyi boğan
yakılan ateş sarmalı..biçimlenen odağında
konumda külün yeniden doğuşu
bir ankayı susarak
aday adayım değişilebilirlikler sancısında
sevgili Cirano..kutlarım seni..
ha bir de okuyabilirsen çağrışımından dolayı emil michel Cioran'ı
komşudur iki dost yüreği
Sevgi İle
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2008, 22:19:28 ÖS » |
|
"bakışta göz gözsüz kalıyor yetiş ey sevi"
Çok güzel bir dilek. Bir dilek te ciran Cumali’den
tırpanları tırpanlayalım hep birlikte var mısın Cirano!
Beynine, usuna sağlık!
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2008, 23:53:14 ÖS » |
|
ÖNERİ
kaldır gözlerini yıldızlara bak ne çok seviyorsan kendini yıldızlar o kadar parlak
Dûrzan Cîrano Çok güzeldi Cirano, saygılar... 
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
cirano
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2008, 02:07:30 ÖÖ » |
|
Sayın Hüseyin bozkurt, İlginiz ve iltifatlarınız için teşekkür derim.Cioran ile tanışıklığımız vardır;aforizmalarını içeren bir kitabını aldırtıp okumuştum İstanbulda.Öneriniz için teşekkürler... Değerli Cumali, Keşke dediğiniz gibi,herşeye uzanabilen elimiz,kendi içimize de uzanabilecek kadar uzun olabilseydi de kırabilseydi tüm tırpanları.Çok şey değişirdi insan hayatında.Aama ne yazık o denli uzun değil insan eli.Sancılarımız biraz da bu yüzden. Değerli Sedef Kandemir;en karanlık ortamda bile parıldama eğiliminde olan güzel yürek,beğeniniz beni mutlu etti. Hepinize hoşbulduk diyor iyi dileklerimi sunuyorum.
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2008, 02:27:34 ÖÖ » |
|
Hoşgeldiniz.
Çok sevindim (kendi adıma) aramızda gördüğüme sizi yeniden.
Lütfen ışıyın, bir görünüp göz kamaştırıp, kaçmayın, lütfen.
Ben küçücükken, bir çocukken
Yıldızları kendime çekemedikçe, çıkabilmeyi hayallerdim hep.
Size ısrarım bu hayalden kalmadır belki, bu sayfalarda lütfene dönen...
Sevgilerimle.
|
|
|
|
|
|
YeldaKaratas
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2008, 04:33:12 ÖÖ » |
|
Merhaba sevgili Cirano.
|
|
|
|
|
cirano
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2008, 13:16:14 ÖS » |
|
ÇOk değerli Zeyno,ne kadar incesiniz ne kadar güzelsiniz böyle.Çok teşekkür ederim.Saygı ve sevgilerimi kabul edin lütfen. Merhaba Yelda Hanım...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 30, 2008, 20:14:06 ÖS Gönderen: cirano »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
cirano
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 30, 2008, 20:16:44 ÖS » |
|
DESTNADİM XWEDAYÊN WE
netirsin dest nadim xwedayên we yên giş tim birçî (yên bi ajoyan xwedî dibin û di berdelê de leystokan didin we) tenê derbasdibûm ji vir ji vê kuçê yeke nîn barê min gran e halê min tune ji mayinê re netirsin nikaribim tîrêjê bidim dest nadim lembayên we
zarokên xwe veneşêrin ji min û hûn jî li tûrikê min nenêrin wiha bi saw maran dernaxim û bernadim hewşa we destnadim çivîkên we yên li bin mijankên girtî jiyanê xweş dikin bi we netirsin tornavida xwe drêjnakim nirxên we xeranakim nicma leystokên we
rêwîyek im ez ji ciyê xwe dîtinê tînim xwe ji ciyê dîtinê û kuştinê yê li pişta min ez e netirsin vala ye berîka mirîyan tiştekî napirsim ji we
li bendî baranê me barana axê kengî hat ez'e cixara xwe vemrînim û herim ji vê de
Dûrzan Cîrano
(TANRILARINIZA DOKUNMAYACAĞIM) Korkmayın tanrılarınıza dokunmayacağım hepsi de hep aç olan güdüye karşılık oyuncak satan tanrılarınıza sadece geçiyordum burdan bu sokaktan bir hiçine yüküm ağır kalmaya halim de yok zaten korkmayın size ışık veremiyorsam lambalarınıza dokunmayacağım . çocuklarınızı saklamayın lütfen yüzüme siz de öyle kaygıyla bakmayın avlunuza yılanları salmayacağım dokunmayacağım kapalı kirpiklerin altında size yaşamı hoş kılan kuşlarınıza korkmayın uzatmayacağım değerlerinize tornavidamı oyuncaklarınızın istifini bozmayacağım
bir yolcuyum ben bulduğum yerden getiriyorum kendimi bulup öldürdüğüm yerden bir diğer bendir sırtımdaki korkmayın boştur cebi ölülerin size bir şey sormayacağım
yağmuru bekliyorum sadece toprağın yağmurunu söndürüp sigaramı gideceğim geldiğinde.
Durzan Cirano
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 01, 2008, 21:41:02 ÖS Gönderen: cirano »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
cirano
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2008, 15:03:01 ÖS » |
|
ORANTI
İyi ki geldim Gelmesem nerden bilecektim rüzgârın O sorumsuz serserinin bile Bir duvar köşesine sıkışınca ağladığını Düşünmeyecek Ve bilmeyecektim hiç Ne çok şey bilmeden öleceğimi Çıktım Çıkmasam bilmeyecektim Diclenin üstünde akşama doğru Güneş ışıklarının ne güzel Dansa durduğunu Görmeyecektim yol kenarında bir atın Gidemesin diye uzağa Başından ayağına bağlandığını Ve bu şiirin duvarına Getirip asamayacaktım Torbama koyduğum hüznünü
Gidemeyecektim Gece yarısı Dikerek gözlerimi tavana Ayağımdan kaldırıp başımı Uzağa Çok uzağa nisan 2002
Durzan Cirano
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2008, 15:11:28 ÖS Gönderen: cirano »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2008, 15:08:00 ÖS » |
|
İyi ki geldin Sevgili Cirano (: Güzellikle...
|
Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
|
|
|
cirano
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 04, 2008, 15:10:38 ÖS » |
|
Teşekkür ederim sevgili Çİğdem,iyi ki gördüm sizi burda...
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 04, 2008, 18:16:16 ÖS » |
|
Slav dikim hespen ye zincîre xwe biqetîne re, pir slav!
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 04, 2008, 18:48:58 ÖS » |
|
Sessiz film oynarken, kulaktan kulağa oynamak yasak  Bilmiyon mu sen bunu Çiçek Cumali. Yakalarsam bak, çekçem saçını. Alınmaca yok..
|
|
|
|
|
|