|
sedef Kandemir
|
 |
« : Mart 23, 2008, 01:32:01 ÖÖ » |
|
Şimdi O Şehir…
yağmurludur şimdi caddeleri o şehrin bulvar ışıkları sıçrar adımlarına gölgelere sarılır ağır ilerler zaman ve kuru bir kahverengidir ondan kalan
“ah eskiden” diye başlanır orda söze
geçer üç mevsim renk renk o şehrin gecelerini eylüllerini, martlarını boynu bükük umutlarını bekleyen solgun çocuklarını
unutamam kar yağıyordur belki ağaçlarına o şehrin örtülmüştür sefalet arka sokaklarında portakal kokularını doldurup cebine alıp başımı gidesim gelir.
“neredeeen nereye” diye devam edilir söze
azami yirmili yaşlar Dünya oranlarına göre normal ölü sayısı gün standartlarına uygun seyreder dün canlanır anılar
unutamam.
“umutlar tükenmez” diye iç çekilir
ay doğabilir yine de dokunabilir gözlerime, saçlarına, kokuna ay taneleri seyrederiz gökyüzünü sayabiliriz yıldızları bir bir, isimler takarız bulutlara gülebiliriz
“sabah olaaa hayrola” diye biter sözler
düş basmıştır şimdi oralarda tüm uykuları unutulan olurum o şehirde O şehri unutamam
sedef kandemir
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2008, 09:27:49 ÖÖ » |
|
sedefCHE’siz o şehir
birileri unutmaya çalışır bizi giden gider, kalan yeter gibi sözlerle ben yetinmem hep fazlasını, en iyiyi isterim
"unutulan olurum o şehirde O şehri unutamam" sedefCHE’siz o şehir de unutamadık, uyuyamadık sizsiz gecelerde düş yerine karabasanlar sardı uykuları
"düş basmıştır şimdi oralarda tüm uykuları “sabah olaaa hayrola” diye biter sözler" şimdi sınırını bulamazsınız mutluluğumun haydeee ailem tamam “sabah olaaa hayrola”
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 23, 2008, 12:55:09 ÖS Gönderen: cumali22 »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2008, 22:02:35 ÖS » |
|
sevgili Sedef..hoş geldiniz..
yeniden merhaba
şiirle
saçların mart yağmuru..nisan şakası
şiirle doğmuş bahar
sende hiç bitmeyen
sevgi ve selamlarımla HB
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2008, 22:28:09 ÖS » |
|
Sevgili Cumali kardeş, coşkunuz moral veriyor teşekkürler. İnsanın layık olduğu, insanca yaşama kavuşması dileğimiz, bunu hiç bir şey unutturmasın insana...Bize bu yeter. Saygı ve sevgiler 
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2008, 22:36:31 ÖS » |
|
Sevgili HBozkurt Nerde bir şair görürüm, bahara döner her mevsim. Siz de öylesiniz. Bahar gibi can taşıyorsunuz şiirlerinizle umuda Sizi görmek tekrar sevindirdi beni de. Sevgi ve saygılar 
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2008, 01:45:35 ÖÖ » |
|
şiir kurtulabilirse odağında düşlerin..yarım akla söz geçiren ön deyim
ya da sizdeyim
damıtırken
yavaş kürek çeken sandal gözlerim
bir çırpı derinliğinde balık ağzı
yaraların en derini belki süleyman
yunusu düşünürken
şiir umuttur özgürlüğü düşünen ..kadın
şiir anaçtır..doğururken mavi
ya gözler uslanmaz hayta..kıpraşırken klavye sesi
sevişir parmakları
şiir kardeşimdir yedi canlı ..ve de suçlu
bir çok satır düşürürken
elma şekerimi ağzında eriten
karşımda bir çuvaldız kadar ..derin
ruhumda çengelli iğne
şiir huysuz çocuğu içim
soğuk içecek yaz ayları..bir dilim ekmeğe sıkışmışken umut
şiir bir kırlangıç sesi..ve çizerken tutulmuş gökyüzü
ayaklarda unutan
bakış kanatları kesen bilinç
şiir yalnızlıktır..yalnızlığa dikilmiş incir..yanımda bir ses varken öptürmez şiir
nazlı esen bir yel belki..daha değirmen ..değilken günah..donkişot soyu
çırpınışıdır şair
bazen bir deli kadar ağlamaklı..bazen bir kibir kadar usanç
bazen bir gülüş kadar yakın..bazen nefreti körükleyen
şiir şiirdir..kollarında uyuturken bir mevsim
Hb
|
|
|
|
|
|
fundadane
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2008, 09:34:21 ÖÖ » |
|
şiir okşayan sesinizi özlemiştik, iyi ki geldiniz...
hoş geldiniz...
sevgilerimle...
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2008, 20:31:06 ÖS » |
|
Ne kadar güzel bir şiir armağanı Sevgili Bozkurt, gittim geldim okudum günlerdir. O kadar değerli sözler, mutlu oldum. Saygı ve sevgilerimle emeğinize sağlık.
Sevgili Funda Dane sıcaklığın için çok teşekkürler, eksik olma
Sevgilerimle
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2008, 20:32:24 ÖS » |
|
Maziyi Taşıyan Düşleri Söyleyen O Şarkılar Neyi Anlatır? Rüzgârı Dinlemek Zamanı Şimdi bir tren geçebilir böyle anlardan sürükleyip tünel korkularımı, peşinde sinsi hayaletler yanı başımda koşturur eflatun bir deniz dalgalanır kıyıları o şehrin saklı hüzünlerine, karışır ah gizli hazinem buğulanır gözlerimde hasreti yitirilmiş sevinç…
fonda bir rüzgâr söyler şimdi o eski zamanları
bir bakmışsın yakamoz olmuşum, kıyıyı bekleyen sis sabırsız bir vapur düdüğünde heyecan bakarsın, uçuşurmuş ardımda güvercin etekliğim kırmızı kirazlar tatlanırmış hasır şapkamda serçe yüklü bulutlara sevinmiş mavi kanatlı kelebekler takmışım bileklerime sevinçleri bir bakmışsın tebessüm olurmuş susam taneleri dudaklarımda çınlarmış gar kubbeleri martı çığlıklarına karışıp maviler alırmışım, mavileri kulaklarıma takıp dönermişim dönermişim, dönermişim… İstanbul olurmuş çocukluğum İstanbul düşleriyle … eskitilmiş gözlerini yumduğunda kadınlar yorgun düşmüş gün siler yaşlarını usulca uzanır biri, söndürür ışığını zamanın nihayet vagon sesleriyle yiter uzaklara… o eski zaman şarkıları
sedef kandemir 2008-02-08
|
|
|
|
|
YeldaKaratas
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2008, 20:58:59 ÖS » |
|
Maziyi Taşıyan Düşleri Söyleyen O Şarkılar Neyi Anlatır? Rüzgârı Dinlemek Zamanı Şimdi bir tren geçebilir böyle anlardan sürükleyip tünel korkularımı, peşinde sinsi hayaletler yanı başımda koşturur eflatun bir deniz dalgalanır kıyıları o şehrin saklı hüzünlerine, karışır ah gizli hazinem buğulanır gözlerimde hasreti yitirilmiş sevinç…
fonda bir rüzgâr söyler şimdi o eski zamanları
bir bakmışsın yakamoz olmuşum, kıyıyı bekleyen sis sabırsız bir vapur düdüğünde heyecan bakarsın, uçuşurmuş ardımda güvercin etekliğim kırmızı kirazlar tatlanırmış hasır şapkamda serçe yüklü bulutlara sevinmiş mavi kanatlı kelebekler takmışım bileklerime sevinçleri bir bakmışsın tebessüm olurmuş susam taneleri dudaklarımda çınlarmış gar kubbeleri martı çığlıklarına karışıp maviler alırmışım, mavileri kulaklarıma takıp dönermişim dönermişim, dönermişim… İstanbul olurmuş çocukluğum İstanbul düşleriyle … eskitilmiş gözlerini yumduğunda kadınlar yorgun düşmüş gün siler yaşlarını usulca uzanır biri, söndürür ışığını zamanın nihayet vagon sesleriyle yiter uzaklara… o eski zaman şarkıları
sedef kandemir 2008-02-08
Bu şiirini çok sevdiğimi söylemiş miydim...
|
|
|
|
|
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2008, 00:36:52 ÖÖ » |
|
Adı kadın olanın en nezih, en ince nakışlarla dokunmuş, bezenmiş hali... Sevgili Sedef Kandemir; (Bunu daha önce dile getirmiştim. Ancak usanmak bilmeden defalarca tekrar edebilirim.) Çok güzel şiirler biriktirmişsiniz heybenizde bu kısacık süreçte. Ne mutlu bana(bize); En zarif parmaklardan işlenen böylesine büyülü şiirinize henüz en taze, en sıcak haliyle dokunma fırsatı yakalayabiliyorum. Seviyorum ben sizi güzel kadın (:
|
Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2008, 15:27:31 ÖS » |
|
Adı kadın olanın en nezih, en ince nakışlarla dokunmuş, bezenmiş hali... Sevgili Sedef Kandemir; Adı kadın olanın en acı, en acı nakışlarla dokunmuş, acıya bezenmiş halleriyiz biz, hepimiz...Sevgili Çiğdem Ünal duygularınızı yoğun aktardığın başarılı yazılarının takipçisiyim.Eksik olma  Yelda, sana söylemediğim ne kaldı? Senin beğenmen demek ne demek benim için biliyorsun bunu sen  Seviyorum sizi ben 
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 30, 2008, 15:32:01 ÖS » |
|
Bu Tarih
recmedilmiş hayallerim bu günün tarihi itibariyle incecik…derin…çok derin o çizgide
gözlerine göğün rengi vurulmuş oğullar verilir o gün bağrıma bu tarih düşer
incecik acıtır içimi… incecik bir dere kadar sızar kan yılankavi kankadarkızılkankadar deli emer de emer yüreğim çorak bir toprağa büyütürüm ya bebeleri yine de yitmem düşünülenin aksine gümbür gümbür gelecek bereket bilirim…
günün birinde, günün birinde günün birinde…
sedef kandemir 30 Mart 2008
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 30, 2008, 17:13:43 ÖS Gönderen: sedef Kandemir »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
cumali22
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 30, 2008, 15:45:42 ÖS » |
|
"günün birinde, günün birinde… incecik…derin…çok derin" siniz sevgili öğretmenim! "günün birinde, günün birinde… incecik…derin…çok daha derin gümbür gümbür ve bereketli geleceksiniz" ben de bilirim! Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #14 : Nisan 01, 2008, 01:30:03 ÖÖ » |
|
şiir.. dilin çocukluğudur..
bu cümleyle başlamak isterim..anlam tuzağında
başka nedir ki..güncelin yorgunluğu
ip atlayan kankardeşim..soyumun batısı..sana şiirinin güzeliğinden bir çıkarımda bulunsam..çocuk kalırım
Sedef..şiirleri çığ gibi
gittikçe genleşen ..yatay ve dikey hallerime
işte şiir..işte yaratan güzellik..tanrının bahşettiği
özelikle hayranlığımı belirtmeliyim..yeni dönem şiirlerine..şiir tanrıçası..kıskanır mı bilmem!
HB
|
|
|
|
|
|